Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'EMI ontslaat duizenden artiesten'

Shownieuws

Een reorganisatie bij EMI zal duizenden medewerkers en artiesten hun baan kosten. Naar schatting staat een derde van de werknemers binnenkort op straat

(Novum/AP) - Een grootschalige reorganisatie bij platenlabel EMI gaat duizenden medewerkers en artiesten hun baan kosten. Naar schatting staat een derde van de huidige werknemers binnenkort op straat, zo berichtten diverse Britse media zondag. De marketingafdeling zou de grootste klappen te verduren krijgen.

EMI, waar onder anderen de Beastie Boys, Coldplay, The Rolling Stones en Kylie Minogue onder contract staan, werd in augustus opgekocht voor 3,5 miljard euro. De nieuwe eigenaar van het Britse bedrijf, Firma Capital Partners, zou uit zijn op een winstverdubbeling. Naar verwachting worden de nieuwe plannen dinsdag officieel bekendgemaakt.

Vrijdag werd al bekend dat Robbie Williams, die in 2002 een contract van naar verluidt 105 miljoen euro bij EMI binnensleepte, het niet eens is met de nieuwe koers van het bedrijf. De Britse zanger staakt voor nog onbepaalde tijd al zijn werkzaamheden. Ook Coldplay zou hebben gedreigd geen platen meer aan te leveren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen