Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Janet Jackson gelooft niet in comeback

Shownieuws

Janet Jackson weigert haar nieuwe plaat 'Discipline' een comebackalbum te noemen. Ze denkt niet weggeweest te zijn.

Janet Jackson weigert haar nieuwe plaat 'Discipline' een comebackalbum te noemen. "Ik denk dat je van een comeback spreekt als je weggaat en dan...weer terugkomt", zegt de zangeres in het Amerikaanse muziekblad Billboard. "Mensen gebruiken het woord 'comeback' altijd zo makkelijk, maar ik ben nooit echt weggeweest."

Toch valt niet te ontkennen dat haar vorige twee studioalbums, '20 Y.O.' (2006) en 'Damita Jo' (2004), te kampen hadden met tegenvallende verkoopcijfers. Van de platen gingen in de Verenigde Staten respectievelijk 648 en 999 duizend exemplaren over de toonbank. Vergeleken met de miljoenen exemplaren die ze verkocht van hitplaten als 'Janet' en 'All for you', waren de twee albums commerciële flops.

Met 'Discipline' wil de 41-jarige popster haar oude vertrouwde geluid combineren met moderne beats. "Het doel was om innovatief te zijn zonder helemaal opnieuw het wiel uit te vinden", legt ze uit. "Het gaat erom dicht bij mezelf te blijven. Zelfs op het gebied van songteksten moet het iets te maken hebben met mijn eigen leven."

De eerste single van haar tiende studioalbum, 'Feedback', is in Amerika een clubhit. Ook in de hitlijsten doet het nummer het redelijk. De single, die sinds vorige week in de winkel ligt, klom deze week in de Billboard Top 100 van de 84e naar de 52e plek. 'Feedback' wordt eind februari uitgebracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen