Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Armin van Buuren wint Popprijs

Shownieuws

Armin van Buuren heeft zaterdagavond de Popprijs 2007 in de wacht gesleept. De Nederlandse dj kreeg de onderscheiding op het muziekfestival Noorderslag.

Armin van Buuren heeft zaterdagavond de Popprijs 2007 in de wacht gesleept. De Nederlandse dj kreeg de onderscheiding, die voor de 22e keer werd weggegeven, op het muziekfestival Noorderslag in Groningen. Omdat Van Buuren wegens verplichtingen in het buitenland niet aanwezig kon zijn, nam zijn broer het beeldje en de tienduizend euro die aan de prijs zijn verbonden in ontvangst.

De Popprijs wordt sinds 1986 uitgereikt aan een band of artiest die in het voorgaande jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Volgens de jury van de prijs ademen alle activiteiten van de 31-jarige Leidenaar 'een zeldzame professionaliteit', zo is te lezen in het juryrapport.

Van Buuren, die met A State of Trance wekelijks op radiozender Slam!FM te horen is, werd in oktober nog door het prestigieuze Britse DJ Magazine uitgeroepen tot beste dj ter wereld.

Vorig jaar ging de Popprijs naar Spinvis. Het jaar daarvoor werd Within Temptation in het zonnetje gezet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen