Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson weer achter de tralies

Shownieuws

O.J. Simpson zit weer in de cel. De voormalige American football-ster is in Florida aangehouden omdat hij de voorwaarden van zijn borgtocht heeft geschonden.

(Novum/AP) - O.J. Simpson zit weer in de cel. De voormalige American football-ster en acteur is in Florida aangehouden omdat hij de voorwaarden van zijn borgtocht heeft geschonden, zo meldde een rechtbankmedewerker vrijdag. O.J. moet woensdag voor de rechter verschijnen. De openbare aanklager wil Simpsons borgtocht intrekken.

De 60-jarige Simpson is verwikkeld in een rechtszaak wegens het plegen van een gewapende overval. De acteur zou in september met enkele kameraden en onder bedreiging van geweld spullen hebben gestolen van twee handelaren in sportmemorabilia in Las Vegas. Volgens Simpson waren de spullen, waaronder foto's en aandenkens aan zijn sportcarrière, juist van hem gestolen. Hij zegt onschuldig te zijn. Simpson zat destijds enkele dagen in de cel en werd vrijgelaten tegen negentigduizend euro borg.

In 1995 werd Simpson in een geruchtmakende rechtszaak vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ron Goldman. Dat hij niettemin de dader was, staat voor veel mensen vast.

Het boek 'If I did it', waarin Simpson uiteenzet hoe hij te werk zou zijn gegaan áls hij de moorden gepleegd had, wordt door velen als een schuldbekentenis gezien. De verschijning van het boek werd tegengehouden, maar de familie van een van de slachtoffers gaf het onlangs toch uit, onder de titel: 'If I did it: the confessions of a killer'. Een deel van de winst van de uitgave gaat naar de Ron Goldman Foundation for Justice, die door de familie van het slachtoffer werd opgericht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen