Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Simone Kleinsma zingt over overleden dochter

Shownieuws

Simone Kleinsma zingt in haar theatershow een liedje over haar overleden dochter Teuntje. Ze verloor tien jaar geleden haar destijds zeven maanden oude kindje.

Simone Kleinsma zingt in haar nieuwe theatershow 'Simone's songbook: songs from the heart' een liedje over haar overleden dochter Teuntje. De musicalster en haar man Guus Verstraete verloren bijna tien jaar geleden hun destijds zeven maanden oude kindje door een dodelijke bacterie tijdens de zwangerschap.

Met het lied, dat is geschreven door André Breedland, krijgt het soloprogramma van de 49-jarige Kleinsma een persoonlijke lading. Volgens Simone was dat een bewuste keuze. "Je moet iets van jezelf meegeven, er iets van jezelf aanplakken", legde ze donderdagavond uit in het tv-programma van Pauw & Witteman. "We gaan in de show eigenlijk associatief door mijn leven heen."

In het theaterconcert voert Kleinsma het publiek langs het muzikale wereldrepertoire. Samen met Simone's Dancers en een orkest zingt ze onder meer evergreens als 'My cherie amour' van Stevie Wonder, musicalhits, maar ook een Nederlandstalige bewerking van het nummer 'Close to you' van The Carpenters. Hennie Vrienten en André Breedland zijn verantwoordelijk voor een aantal nieuw geschreven stukken.

Ook ontvangt Kleinsma een aantal gasten onder wie Gerard Cox, André van Duin en Paul de Leeuw. "Als het allemaal lukt, is het de bedoeling dat ze elkaar een beetje aftroeven in de show, op een grappige manier, en dan zingen we uiteindelijk samen een lied", legt Simone uit. Met alle drie de heren werkte Simone eerder in haar carrière.

Kleinsma startte afgelopen maandag met de repetities van haar show. De eerste voorstelling is op 2 februari in IJmuiden. Daarna is ze tot en met 14 juni in diverse theaters in heel Nederland te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen