Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato in nieuwe film Jean van de Velde

Shownieuws

Zanger Marco Borsato heeft een hoofdrol bemachtigd in de nieuwe film van regisseur Jean van de Velde. De vrouwelijke hoofdrol is voor Thekla Reuten.

Marco Borsato heeft een hoofdrol bemachtigd in de nieuwe film 'Wit licht' van Jean van de Velde. De regisseur maakte dat donderdagavond bekend in het Vara-programma De Wereld Draait Door.

Van de Velde vertrekt zaterdag voor een half jaar naar Oeganda en Zuid-Afrika, waar de film wordt opgenomen. Het is de eerste keer dat de 41-jarige zanger een grote filmrol op zich neemt. Eerder had hij een rolletje als zichzelf in 'Zoop in India'.

'Wit licht' speelt zich af in Oeganda. Thema van de film is het gegeven dat ieder kind recht heeft op onschuld, zo vertelt Van de Velde. "Afrika heeft een lyrische, maar ook een donkere kant. Kinderen worden op 8-jarige leeftijd al geroofd voor het leger." De regisseur, die onder meer films als 'All stars', 'Lek', 'Floris' en 'Wild romance' maakte, groeide op in Belgisch Congo. "Als kind speelde ik met de kinderen van onze 'boys', de werklieden. Ik ben altijd benieuwd geweest wat er met die kinderen is gebeurd en zo kwam ik op het idee van de film."

De keuze voor Borsato lijkt vreemd, maar de zanger zet zich al jaren actief in voor War Child, een organisatie die oorlogskinderen ondersteunt. "Ik zocht niet per se een acteur, maar iemand met charisma", vertelt Van de Velde. "Ik wilde iemand die integriteit en eerlijkheid uitstraalt, dát zoek ik in een acteur. Borsato heeft bovendien weleens gezegd dat hij zich wil profileren als acteur."

Ook Thekla Reuten en Ricky Coole spelen mee in 'Wit licht'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen