Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ferry Corsten Ambassadeur van de Vrijheid

Shownieuws

Dj Ferry Corsten is samen met Pete Philly & Perquisite en VanVelzen uitgeroepen tot Ambassadeur van de Vrijheid 2008. Dat is donderdag bekendgemaakt.

Ferry Corsten is door het Nationaal Comité 4 en 5 mei uitgeroepen tot Ambassadeur van de Vrijheid 2008. "Als Ambassadeur van de Vrijheid wil ik de aandacht vestigen op het belang van vrijheid en iedereen oproepen om solidair te zijn met de mensen voor wie vrijheid nog altijd een luxe is", vertelt de dj en producer.

Op Bevrijdingsdag maakt Corsten een helikoptertoer over Nederland en verzorgt hij optredens op de dertien Bevrijdingsfestivals. De dj wordt vergezeld door VanVelzen en Pete Philly & Perquisite, die ook tot Ambassadeur van de Vrijheid zijn benoemd.

VanVelzen, die hits scoorde als 'Baby get higher' en 'Deep', wil als Ambassadeur van de Vrijheid uitdragen dat 'vrijheid nooit een vanzelfsprekendheid is'. Pete Philly & Perquisite willen zich inzetten voor vrede en tolerantie tussen bevolkingsgroepen in het algemeen. "Wij denken dat muziek daarbij een niet te onderschatten bindmiddel kan zijn", vertelt het hiphopduo, dat eind vorig jaar hun tweede album 'Mystery repeats' uitbracht.

De dertien Bevrijdingsfestivals, die in alle provincies en in de hoofdstad worden georganiseerd, trekken jaarlijks ongeveer 750 duizend bezoekers. Vorig jaar maakten Racoon, Krezip en Opgzwolle als Ambassadeurs van de Vrijheid een helikopertoer langs de festivals.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen