Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger The Fortunes (63) overleden

Shownieuws

Zanger Rod Allen van de Britse band The Fortunes is donderdagochtend na een kort ziekbed overleden aan de gevolgen van kanker. Hij was 63 jaar.

Zanger Rod Allen van de Britse band The Fortunes is donderdagochtend op 63-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden aan de gevolgen van kanker. Hij liet het leven in zijn huis in Coventry, bijgestaan door zijn familie. Dat heeft de vrouw van de zanger bekendgemaakt aan zijn agent Jos Boekhout.

Allen was sinds oktober ziek. Op 31 december liet hij op de website van de band een bericht achter waarin hij aankondigde vanwege zijn ziekte met pijn in zijn hart uit de groep te stappen, die op dat moment nog volop aan het toeren was. "In denk dat de stress en inspanningen van het toeren te zwaar voor me zijn." Wel zou hij toen de zaken van de band blijven behartigen.

Allen was in 1963 een van de oprichters van The Fortunes en sindsdien het boegbeeld. In 1965 brak de groep door met 'You've got your troubles'. Andere bekende nummers zijn 'Here it comes again', 'This golden ring' en 'Seasons in the sun'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen