Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bezittingen James Brown onder de hamer

Shownieuws

De bezittingen van Brown worden geveild. De beheerders van de nalatenschap kampen met een enorme belastingsschuld, die hij na zijn dood heeft achtergelaten.

(Novum/AP) - De bezittingen van James Brown worden geveild. De beheerders van de nalatenschap van de soulzanger kampen met een enorme belastingschuld, die hij na zijn dood heeft achtergelaten.

Brown overleed eind 2006 op 73-jarige leeftijd, waarna in de familie Brown veel commotie ontstond over het testament. In het document werden zes volwassen kinderen genoemd die recht hadden op zijn nalatenschap. Na zijn dood wierpen zich echter meer dan twaalf mensen op die beweerden ook door de zanger verwekt te zijn. Drie van hen bleken na DNA-onderzoek daadwerkelijk zijn kind te zijn.

De vierde en laatste vrouw van Brown, Tomi Rae Hynie, is ook nog verwikkeld in een strijd met de beheerders van het testament. Zij claimt dat haar 6-jarig zoontje James Joseph een kind van Brown is en wil daarom aanspraak maken op de nalatenschap. Het kind en zijzelf zouden niet in het document worden vermeld omdat het voor de geboorte van het jongetje zou zijn opgesteld.

De rechter kende de bezittingen van Brown toe aan een raad van onafhankelijke trustees. De advocate van de beheerders, Adele Pope, wil niet bevestigen welke bezittingen van Brown onder de hamer gaan. Ook wilde zij niets zeggen over de omvang van de belastingschuld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen