Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hit George Baker in 'The kite runner'

Shownieuws

De evergreen 'Una paloma blanca' van zanger George Baker is te horen in de speelfilm 'The kite runner'. De film wordt getipt als favoriet bij de Oscars.

Het jaar van George Baker kan nu al niet meer stuk. De Nederlandse zanger en componist kreeg woensdag te horen dat zijn hit 'Una paloma blanca' is gebruikt in de speelfilm 'The kite runner'.

De rolprent is gebaseerd op de bestseller 'The kite runner' ('De Vliegeraar') van Khaled Hosseini. Kenners tippen de film, die vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen is te zien, als favoriet bij de Oscars.

Het is niet de eerste keer dat een nummer van Baker opduikt in een internationale film. Eerder was 'Una paloma blanca' te horen in 'The Executioner's Song' van regisseur Lawrence Schiller en werd 'Little green bag', een andere evergreen van de zanger, gebruikt in 'Reservoir dogs' van regisseur Quentin Tarantino.

De 63-jarige Baker, die eigenlijk Hans Bouwens heet, viert dit jaar zijn 40-jarige jubileum. Ter ere daarvan begint hij donderdag een uitgebreide theatertoer in Nieuwegein. Tijdens deze tournee brengt Baker alle hits ten gehore die hij in de loop der jaren scoorde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen