Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Ekdom bang voor instorting in Glazen Huis

Shownieuws

Gerard Ekdom bang om in te storten in het Glazen Huis. De dj liet zich woensdag samen met Rob Stenders en Michiel Veenstra voor zes dagen opsluiten zonder eten.

Voor Gerard Ekdom dreigt er een moment te komen dat hij het niet meer trekt in het Glazen Huis. "Daar ben ik heel bang voor", vertelt de dj. HIj liet zich woensdagochtend samen met collega's Rob Stenders en Michiel Veenstra voor zes dagen opsluiten zonder eten.

Ekdom doet voor de derde keer mee aan de 3FM Serious Request-actie, waarbij dit jaar geld wordt opgehaald voor een wereldwijd drinkwaterproject van het Rode Kruis, en weet dus dat een instortingsmoment op de loer ligt. "Maar als je het verwacht komt het misschien niet. Dus ik verwacht het binnen een dag of drie, vier en als het dan niet komt, valt het mee. En als het wel komt denk ik: ach, daar is 'ie weer."

Voor zijn medebewoners, die beiden voor het eerst in het Glazen Huis zitten, had Ekdom nog wel wat tips. "Het leuke was dat ze gisteren een voor een belden. Ik heb ze nog wat adviezen gegeven voor handige zaken voor in het huis. Onder meer om wat leuks te lezen mee te nemen en wat 'freakcd's'. Als je dan een moeilijke shift hebt 's nachts kun je tenminste nog even terugvallen op een heftige plaat met takkenherrie uit je eigen collectie."

Zelf heeft de 29-jarige dj ook al wat 'takkenherrieplaten' paraat. "Het zou vannacht zomaar Bruce Springsteen met '10th avenue freeze' kunnen zijn, maar het kan ook net zo goed 'Work to do' van de Isley Brothers zijn of weet ik veel wat. Iets wat de mensen niet zo een-twee-drie aanvragen", zegt hij. "Muziek is altijd goed voor de morele steun."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen