Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kinderacts houden er massaal mee op

Shownieuws

XYP, Bo & Monica, TopStars en Party's Cool houden ermee op. De vier Nederlandse acts, vooral populair onder kinderen, hebben hun laatste optredens gedaan.

Jeugdige muziekliefhebbers moeten in het nieuwe jaar massaal op zoek naar nieuwe idolen. Vier Nederlandse kinderacts hebben laten weten dat ze in het nieuwe jaar niet verdergaan.

Meidengroep Party's Cool, die een top 15-hit scoorde met de single 'This 'n that', stopte nadat geldschieter Annita van der Hoeven aangaf de geldkraan dicht te draaien. "Het is leuk geweest, de meiden zijn weer een ervaring rijker", licht manager Annette Wijdom toe.

Ook XYP is inmiddels gestopt. "Vanwege verschillende redenen hebben we besloten om ieder onze eigen weg te gaan en afscheid te nemen van XYP", zo schrijven Bart, Craig, Iris en Tesni op hun site. De band, die een nummer 1-hit scoorde met 'Body to body', gaf begin deze maand een laatste optreden tijdens 'Het coole Sinterklaasconcert' van Jochem van Gelder. Eerder stapten Christon en Emma al uit de band.

Ook Bo & Monica, bekend van de tv-serie TopStars, stonden deze maand voor het laatst samen op het podium. Het meidenduo, dat bestond uit Noi Pakon (Bo) en Ingrid Jansen (Monica), werd opgedoekt nadat Z@pp besloot de jeugdserie niet meer uit te zenden. "Er was geen draagvlak meer, zo was het niet langer rendabel", meldt een woordvoerder van het duo, dat met de single 'Gonna be a star' de top 5 haalde.

Ook de band TopStars, die bestaat uit Martijn Dijkstra, Marne Miesen, Aiko Letschert en Lieuwe Roonder, werd eind oktober opgedoekt. "Een aantal jongens hadden andere ambities", vertelt een woordvoerder van de band. "Je kunt er dan voor kiezen om door te gaan met nieuwe jongens, maar net als bij Bo & Monica viel met het wegvallen van de serie TopStars het draagvlak voor de band weg." TopStars scoorde een top 5-hit met het nummer 'Jong'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen