Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter Jackson toch betrokken bij 'Hobbit'-films

Shownieuws

Regisseur Peter Jackson zal toch zijn medewerking verlenen aan 'The hobbit'. Hij heeft zijn geschil met New Line Cinema bijgelegd.

(Novum/AP) - Peter Jackson zal toch zijn medewerking verlenen aan 'The hobbit', een tweedelige verfilming van het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien. De regisseur van de 'Lord of the Rings'-trilogie heeft zijn langlopende geschil met filmmaatschappij New Line Cinema bijgelegd, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

De 46-jarige filmmaker zal aan de twee films meewerken als uitvoerend producent. Wie de films regisseert is nog onduidelijk. Opnamen moeten begin 2009 van start gaan, waarna het eerste deel in 2010 moet verschijnen. Een jaar later zou dan het tweede deel volgen.

Ondanks het overweldigende succes van de 'Lord of the Rings'-films, die wereldwijd ruim twee miljard euro opbrachten, raakte Jackson vorig jaar gebrouilleerd met New Line Cinema.

De regisseur daagde de filmmaatschappij voor de rechter wegens onenigheid over zijn gage voor het eerste deel van de reeks, 'The Fellowship of the Ring'. New Line Cinema maakte vervolgens bekend dat de 'Hobbit'-films zouden worden gemaakt zonder de medewerking van Jackson.

Het juridische conflict tussen de twee partijen is inmiddels bijgelegd, zo werd dinsdag duidelijk. "Ik ben heel blij dat we onze meningsverschillen achter ons hebben kunnen laten", stelde Jackson in een verklaring. "We verheugen ons erop onze reis door Midden-aarde voort te zetten."

Het verhaal van 'The Hobbit' speelt zich af voorafgaand aan dat van 'Lord of the Rings'. In het boek wordt uit de doeken gedaan hoe de Hobbit Bilbo de magische ring in zijn bezit krijgt, die later moet worden vernietigd door zijn neef Frodo.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen