Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jay Leno hervat show zonder schrijvers

Shownieuws

Jay Leno zal zijn Tonight Show in januari hervatten zonder zijn tekstschrijvers. Reden is de rest van het personeel dat nu werkloos thuis zit.

(Novum/AP) - Jay Leno zal zijn Tonight Show in januari hervatten zonder zijn tekstschrijvers. Leno benadrukt dat de keus om weer te beginnen niet over een nacht ijs is gegaan omdat hij de stakende scenaristen nog steeds steunt. De afgelopen twee maanden waren als gevolg van de actievoerende schrijvers alleen herhalingen van zijn show te zien.

Reden om toch weer nieuwe shows te gaan opnemen is voor Leno dat honderd van zijn niet-schrijvende personeelsleden werkloos thuis zitten. Zender NBC had hen ontslagen omdat van hun diensten geen gebruik meer werd gemaakt. Leno voelt zich voor hen zo verantwoordelijk dat hij bereid is een show te brengen die mogelijk minder kwaliteit heeft. Eerder betaalde hij al het salaris voor zijn werknemers uit eigen zak door.

De Tonight Show zal minder grappen gaan bevatten en zich meer richten op muziek en interviews. Ook 'Late Night with Conan O'Brien' gaat weer van start.

NBC had de afgelopen twee maanden te kampen met dalende kijkcijfers. Stakers denken dan ook dat de talkshowhosts onder druk zijn gezet.

Scenaristen in Hollywood en New York staken omdat ze een groter aandeel willen van het geld dat wordt verdiend aan de verkoop van dvd's en aan internet. Onderhandelingen met producenten liepen op niets uit. Maandag gaan de partijen weer met elkaar om de tafel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen