Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Top Model Kim geeft tips aan opvolgster Cecile

Shownieuws

Kim Feenstra weet precies wat Cecile Sinclair, de winnares van Holland's Next Top Model, te wachten staat. "Ze moet lekker zichzelf blijven", zegt ze.

Kim Feenstra weet precies wat Cecile Sinclair, de winnares van het derde seizoen van Holland's Next Top Model, te wachten staat. "Ze moet lekker zichzelf blijven, gewoon doen wat ze niet laten kan, genieten van het moment en alle kansen met beide handen aangrijpen", zegt het model dat vorig jaar het RTL-programma won.

Ongeveer 857 duizend kijkers zagen maandagavond hoe de roodharige Cecile in de finale Kassandra Schreuder en Carmen Klaassen versloeg en zo de titel Holland's Next Top Model in de wacht sleepte. "Ik voel me helemaal fantastisch", jubelt de 20-jarige Cecile, die onder meer een modellencontract van 75 duizend euro in de wacht sleepte. "Eerst was ik nog rustig, maar toen ik achter de schermen stond ging mijn hart als een gek tekeer."

Feenstra, die 'de show wat vond tegenvallen vergeleken met vorig jaar', verwacht dat het nieuwe Holland's Next Top Model Cecile de komende tijd niets aan aandacht tekort zal komen. "Ik hoop voor haar dat ze een schoon verleden heeft, anders komt er héél veel op haar af", lacht ze. "De eerste weken worden druk, maar ik denk dat ze zich wel staande kan houden."

De winnares van vorig jaar kwam na haar winst van Holland's Next Top Model in opspraak. Ze werd door de politierechter in Groningen veroordeeld wegens diefstal. Begin vorig jaar had ze vijfhonderd euro gepind met een gestolen bankpas. Ze kreeg een werkstraf van tachtig uur opgelegd. Ook bleek dat de nu 21-jarige schone op haar zeventiende in een pornofilm had gespeeld.

"Ik heb heel veel negatieve publiciteit gehad", weet Feenstra. "Als je in de schijnwerpers staat, willen mensen toch alles over je weten. Ik ben gewoon wie ik ben en ik kan het niet terugdraaien. Ik wil het ook voor niemand terugdraaien, want het is mijn leven." Momenteel gaat het goed met de modellencarrière van Kim. "Aankomend jaar gaat helemaal mijn jaar worden", voorspelt ze.

Kassandra en Carmen, de twee andere finalisten, zien voor zichzelf ook een carrière weggelegd in de modellenwereld. "Dit is niet het einde, het begint pas", zegt de donkerharige Kassandra strijdbaar. "Ik word model." Ook Carmen keert niet terug naar de kapsalon waar zij tot voor kort werkzaam was. "Ik kom er alleen nog om mijn haar te láten knippen", zegt de blondine.

De inschrijvingen van een vierde editie van Holland's Next Top Model zijn al begonnen. "We gaan over een maand gewoon weer verder", vertelt jurylid en catwalkcoach Mariana Verkerk. Ook presentatrice Daphne Deckers, die het stokje overnam van Yfke Sturm, is enthousiast over een vierde editie. "Het is me uitstekend bevallen, dus ik ben bang dat ik weer van de partij ben."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen