Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Avro zoekt na Evita nu Jozef

Shownieuws

Nu de Nederlandse Evita is gevonden, gaat de zoektocht naar Jozef van start. De Avro komt dit najaar met Op Zoek naar Joseph. Dat heeft de omroep bevestigd.

Nu de Nederlandse Evita is gevonden, gaat de zoektocht naar Jozef van start. Vanaf komend najaar zoekt de Avro in het programma Op zoek naar Joseph een hoofdrolspeler voor de Nederlandse versie van de musical 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat'. Dat heeft de omroep dinsdag bevestigd.

De musical, die gebaseerd is op het verhaal over Jozef en zijn broers uit het oude testament, werd in 1965 geschreven door Andrew Lloyd Webber. Op dit moment wordt hij vertaald in het Nederlands. De zoektocht naar een geschikte Jozef vindt plaats in samenwerking met Joop van den Ende Theaterproducties.

Het is nog onbekend of Erwin van Lambaart, Willem Nijholt, Pia Douwes en Peter van de Velde net als in Op zoek naar Evita weer in de jury zullen plaatsnemen. Ook kon de omroep nog niet bevestigen of Frits Sissing weer de presentatie van de show op zich neemt.

De voorganger van Op zoek naar Joseph was een kijkcijferhit. Afgelopen weekeinde maakte winnares Brigitte Heitzer de première mee van de musical 'Evita', over het leven van de Argentijnse presidentsvrouw Evita Perón.

De Nederlandse talentenshows waarin wordt gezocht naar nieuwe musicalsterren zijn gebaseerd op de BBC-programma's 'How do you solve a problem like Maria?' en 'Any dream will do', waarin hoofdrolspelers werden gezocht voor 'The Sound of Music' en 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat'. Dit seizoen gaat de Britse zender samen met Andrew Lloyd Webber op zoek naar een Oliver voor de musical 'Oliver!'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen