Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wouter Hamel wint Eerste Prijs

Shownieuws

Wouter Hamel is de winnaar van De Eerste Prijs 2007. Dat is een aanmoedigingsprijs voor Nederlands grootste talent op het gebied van licht eigentijds amusement.

Wouter Hamel is de winnaar van De Eerste Prijs 2007. De jazz-zanger kreeg zijn prijzen, een beurs van vijftienduizend euro en een replica van een beeldje, maandag in het Café Americain in Amsterdam uit handen van juryvoorzitter Hans van Willigenburg.

De jury bestond naast Van Willigenburg uit Martine Bijl, Merijn Henfling, Ron Peereboom Voller en Simone de Waard. De 30-jarige zanger werd geroemd voor zijn keus voor het jazzgenre. Volgens de jury speelt dat in het Nederlandse muzieklandschap onder jonge muzikanten nog geen grote rol, terwijl jonge Amerikaanse en Canadese zangers grote successen ermee boeken.

De Eerste Prijs is een aanmoedigingsprijs voor Nederlands grootste talent van het afgelopen jaar op het gebied van licht eigentijds amusement, met uitzondering van film, toneel en jeugdtheater. Eerdere winnaars zijn onder anderen Wende Snijders, Marc-Marie Huijbregts, Trijntje Oosterhuis en Karin Bloemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen