Kies je favoriete radiostation

Dossiers

KRO haalt 42 duizend euro op voor goed doel

Shownieuws

De KRO heeft de afgelopen week 42 duizend euro opgehaald voor Terre des Hommes. Het geld is bestemd voor een project dat zich richt op Thaise drugskinderen.

De KRO heeft de afgelopen week een kleine 42 duizend euro opgehaald voor Terre des Hommes. Dat heeft de omroep maandag bekendgemaakt. Het geld is bestemd voor een project waarbij Thaise drugskinderen worden geholpen een bestaan als bio-boer op te bouwen.

Het geld werd onder meer binnengehaald met een veiling waarbij spullen van verschillende KRO-coryfeeën onder de hamer gingen. Het ging bijvoorbeeld om een lunch met Sebastiaan Labrie, een portret van Anita Witzier en een paar handschoenen van Jort Kelder. De omroep meldt niet voor welke bedragen deze spullen van eigenaar zijn gewisseld. Volgens een woordvoerder is deze informatie niet relevant.

Ook hield de omroep zondag een Open Huis. Tijdens deze dag konden geïnteresseerden tegen betaling van zeven euro een kijkje achter de schermen nemen bij verschillende programma's van de KRO. De omroep verwacht dat er de komende dagen via giften nog meer geld binnenkomt voor het project.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen