Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Robbie Williams mogelijk weg bij EMI

Shownieuws

Na Paul McCartney en Radiohead overweegt nu ook Robbie Williams EMI te verlaten. McCartney zei onlangs dat het platenlabel 'saai' is.

Na Paul McCartney en Radiohead overweegt nu ook Robbie Williams EMI te verlaten. Dat zegt de manager van de Britse zanger in de Daily Telegraph.

Williams heeft een contract ter waarde van tachtig miljoen pond bij EMI. Hij tekende in 2002 onder de voorwaarde dat hij vier albums zou uitbrengen. Drie daarvan heeft hij al volbracht, 'Escapology' (2002), 'Intensive care' (2005) en 'Rudebox' (2006). In februari komt het vierde uit: 'Let's swing again'. Als hij aan zijn verplichtingen wil voldoen, moet hij daarna alleen nog een compilatiealbum uitbrengen.

McCartney liet onlangs weten na een halve eeuw te zijn opgestapt bij EMI omdat hij het Britse platenlabel 'saai' vond. Hij voelde zich er een stuk van het meubilair.

De manager van Williams wil niet kwijt waarom de zanger, die behoort tot de topacts die het label onder contract heeft, overweegt op te stappen. Williams houdt 'alle opties open', zegt zijn manager, die tevens loslaat dat het internet artiesten tegenwoordig alle mogelijkheden biedt. Daardoor zou de hulp van een platenlabel wellicht overbodig zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen