Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Argentijnse film opent Filmfestival Rotterdam

Shownieuws

Het filmfestival in Rotterdam opent met de wereldpremière van de film 'Cordero de dios' van Lucía Cedrón. Het IFFR loopt van 23 januari tot 3 februari.

Het Internationale Film Festival Rotterdam (IFFR) opent op 23 januari met de wereldpremière van 'Cordero de dios' ('Lamb of god') van Lucía Cedrón. Het gaat om een besloten première voor genodigden. Voor het grote publiek opent het festival diezelfde avond met 'Juno' van Jason Reitman.

Festivaldirecteur Rutger Wolfson vindt de Argentijnse film de perfecte openingsfilm van een festival waarop film als kunstvorm centraal staat. "Voor mij is 'Lamb of god' een openingsfilm in de geest van het IFFR", verklaart hij.

'Cordero de dios' beschrijft het verhaal van de 77-jarige Arturo, die tijdens de Argentijnse depressie in 2002 wordt ontvoerd. Zijn dochter wordt vervolgens verplicht haar kluizenaarsbestaan op te geven. In Buenos Aires moet ze proberen hem te bevrijden. "De film toont het verband tussen persoonlijke familieverhalen en de politiek-historische geschiedenis van haar land Argentinië", licht Wolfson toe.

Elk jaar worden tijdens het IFFR de VPRO Tiger Awards uitgedeeld. Dit jaar bevindt zich onder de vijftien genomineerden een Nederlandse productie, 'Shanghai trance'. David Verbeek regisseerde deze gedeeltelijk in Chinees gesproken film, waarin Tygo Gernandt een rol vertolkt. De film is een portret van Shanghai verbeeld door middel van drie liefdesverhalen.

De 37e editie van het IFFR loopt van 23 januari tot 3 februari.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen