Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BZN-drummer start BZN-tributeband

Shownieuws

Jack Veerman is terug op het podium. De drummer van BZN is Mon Amour begonnen, een tributeband die het repertoire van BZN weer terug in de zalen brengt.

Jack Veerman is terug op het podium. De drummer van BZN is Mon Amour begonnen, een band die het repertoire van de legendarische Volendamse band weer terug in de zalen brengt.

'Mon Amour' was de naam van de single die in 1976 voor de doorbraak zorgde van BZN, de Band Zonder Naam. De groep zwaaide vorig jaar na 42 jaar af. Op 16 juni nam de formatie afscheid van haar trouwe fans met een laatste concert in Ahoy Rotterdam. Veerman kwam in 1974 bij de band, toen voormalig drummer Jan Keizer zanger van de band werd.

Veerman heeft met de formatie van Mon Amour 'doorgewinterde podiummuzikanten en gedreven twintigers samengebracht'. "Bij het samenstellen van de band heb ik de lat heel hoog gelegd", vertelt hij op de website van de kersverse band. "Daarbij is het een voordeel dat ik contacten heb in alle hoeken van de muziekwereld. Al jaren volg ik optredens van talentvolle jonge muzikanten en zangers. Daardoor kon ik voor deze band de besten van de besten bij elkaar brengen."

Behalve het bestaande repertoire van BZN maakt nieuw werk in de lijn van de vertrouwde palingsound een groot deel uit van het repertoire. Niet alleen Jan Veerman schreef een aantal nummers, ook oud-BZN'er Jan Keizer leverde werk. Ook coacht Keizer zangers Linda Schilder en Johan Keizer bij het inzingen van de nummers voor het eerste album van Mon Amour, dat dit jaar nog uitkomt.

Veerman beseft dat de verwachtingen hoog gespannen zijn nu hij na alle successen met BZN met een nieuw project begint. "Maar dat mag ook, want met deze band gaan we de verwachtingen waarmaken", zegt hij. "Het dak moet eraf als Mon Amour speelt en het dak gáát er ook af."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen