Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteurs Grey's Anatomy populair bij People's Awards

Shownieuws

Grey's Anatomy is nog altijd een publiekslieveling. Acteurs Patrick Dempsey en Katherine Heighl hebben prijzen gewonnen bij de People's Choice Awards.

(Novum/AP) - Grey's Anatomy is twee jaar na de eerste uitzending nog altijd een publiekslieveling. Dat bleek dinsdag tijdens de People's Choice Awards. Patrick Dempsey en Katherine Heighl, twee hoofdrolspelers uit de ziekenhuisserie, kregen de prijs voor beste mannelijke en vrouwelijke televisiester.

De prijs voor beste televisieserie ging naar een ander ziekenhuisdrama. Het Amerikaanse publiek verkoos House boven het populaire Grey's Anatomy. De award voor beste komedieserie ging naar 'Two and a half men'.

Op filmgebied blijken piraten ongekend populair. 'Pirates of the Caribbean: at world's end' kreeg een onderscheiding voor beste film. De drie delen van de piratenserie kregen samen een prijs voor beste filmtrilogie. Johnny Depp, die in het drieluik de rol speelt van kapitein Jack Sparrow, kreeg de award voor beste acteur. Reese Witherspoon werd verrast met de vrouwelijke variant van de prijs.

Op muziekgebied deed Justin Timberlake het goed. Hij werd benoemd tot beste zanger en kreeg een prijs voor zijn single 'What goes around...comes around'. Gwen Stefani mag zichzelf van het publiek beste popzangeres noemen.

Tien miljoen Amerikanen brachten hun stem uit via de website van de People's Choice Awards, zo maakte presentator en actrice Queen Latifah bekend. Wegens een maandenlange staking van scriptschrijvers in Hollywood werden de prijzen niet live uitgereikt. Tijdens de ceremonie in Los Angeles werden van tevoren opgenomen filmpjes vertoond. De gelukkige winnaars hadden de prijzen al eerder in ontvangst genomen.

De zich voortslepende staking werpt een schaduw op het awardseizoen. Maandag werd al aangekondigd dat de Golden Globe Awards niet zullen worden uitgereikt en ook de Oscars krijgen mogelijk met de gevolgen van de staking te kampen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen