Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Donorshow dingt mee naar tv-moment van het jaar

Shownieuws

De Grote Donorshow van BNN is een van de vijftien programma's die kans maken op de titel Tv-Moment van het Jaar. Zondag wordt de winnaar bekendgemaakt.

De Grote Donorshow van BNN is een van de vijftien programma's die kans maken op de titel Tv-Moment van het Jaar. Samen met het afscheidsconcert van BZN, de impulsaankoop van Georgina Verbaan in Ranking the Stars en De Meiden van Halal met Hans Teeuwen, is het veelbesproken programma opgenomen in de shortlist van de Vara. De winnaar wordt zondag bekendgemaakt tijdens een liveshow, die wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk.

Met de bekendmaking van de lijst wordt ook de stemronde ingeluid, waarin kijkers tot zaterdag hun stem kunnen uitbrengen op hun meest spraakmakende tv-moment. Tijdens de verkiezing van het tv-moment van het jaar zal ook een vakjury zijn oordeel vellen en toelichten.

De Grote Donorshow deed vorig jaar veel stof opwaaien in binnen- en buitenland omdat in de show een terminale kankerpatiënte zou besluiten wie van de drie nierpatiënten ze een nier zou geven. De uitzending bleek een publiciteitsstunt om aandacht te vragen voor het donortekort.

Andere momenten die meedingen zijn de documentaire 'Beperkt houdbaar' van Sunny Bergman, Prem Radhakishun die een blikje cola tegen zijn hoofd krijgt in Premtime, de jongen die op sterven ligt in Helvoirt en Theo Maassen die in Studio Sport opnieuw een Uefa Supercup uit zijn rugzak tevoorschijn tovert.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen