Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dirty dancers' kijken uit naar repetities

Shownieuws

De cast van 'Dirty Dancing' kijkt uit naar 'veel dansen; bloed, zweet en tranen' voor de aankomende repetitiedagen. Dinsdag begonnen officieel de repetities.

De cast van de nieuwe Nederlandse productie 'Dirty Dancing' kijkt uit naar 'veel dansen, bloed, zweet en tranen' voor de aankomende repetitiedagen. Dat zegt hoofdrolspeler Martin van Bentem. Onder streng toezicht van Eleanor Bergstein, script-en scenarioschrijfster van de gelijknamige filmmusical, begonnen vrijdag in studio Focus in Amsterdam officieel de repetities voor het theaterspektakel.

'Dirty Dancing' was de filmhit van de jaren tachtig die menig meisjeshart deed smelten. Nu, twintig jaar na de bioscoophit, moet dit liefdesverhaal ook de harten veroveren in het theater. De show, vol met zinderende dans en wereldberoemde hitnummers als 'I had the time of my life', kent in Nederland een cast van 39 mensen, onder wie Jette Carolijn van den Berg (Frances 'Baby' Houseman), Martin van Bentem (Johnny Castle), Chris Tates (Jake Houseman) en Anouk van Nes (Lisa Houseman).

Voor Van den Berg, die in de huid van Baby kruipt, is dit haar eerste grote theaterproductie. "Ik vind het super spannend", vertelt het aanstormend talent tijdens de repetitie. "De ontwikkeling van Baby lijkt heel erg op de ontwikkeling van mijzelf, dus het voelt echt als thuiskomen".

'Dirty dancing' volgt het verhaal van de brave Baby die verliefd wordt op de volkse, maar sexy Johnny. Van een onbeduidend principieel bang meisje verandert Baby onder leiding van haar geliefde in een passionele danskoningin. Haar ouders zijn echter niet gecharmeerd van de liefdesperikelen tussen hun dochter en de dansleraar.

Zakelijk leider Erwin van Lambaart heeft hoge verwachtingen van de productie en verwacht een stormloop van drie miljoen vrouwen, maar ook mannen op de kaarten van 'zijn' theaterspektakel 'Dirty Dancing'. Op 9 maart gaat de productie in het Beatrix Theater in Utrecht in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen