Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sarkozy bevestigt trouwplannen

Shownieuws

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft dinsdag bevestigd te gaan trouwen met zangeres Carla Bruni. Hij noemde hun relatie 'heel serieus'.

(Novum/AP) - De Franse president Nicolas Sarkozy heeft dinsdag bevestigd in het huwelijksbootje te stappen met voormalig supermodel en zangeres Carla Bruni. "Maar de kans dat je er pas van hoort als het al gebeurd is, is groot", zei hij op een persconferentie. Daarmee suggereert hij dat hij in het geheim en in alle rust zijn jawoord wil geven aan de mooie Bruni.

Zondag berichtte de Franse krant Le Journal du Dimanche al over de trouwplannen van het verliefde stel. Ook een huwelijksdatum stond zwart op wit: 8 of 9 februari. "Maar die krant bepaalt natuurlijk niet op welke dag ik trouw", grapte Sarkozy. De president zou zijn vriendin vorige maand hebben verrast met een verlovingsring in de vorm van een hart.

De 52-jarige Sarkozy en de 39-jarige Bruni werden de afgelopen weken op verschillende plekken samen gefotografeerd: van Disneyland Parijs tot de piramides in Egypte. De president scheidde in oktober van zijn vrouw Cécilia, met wie hij elf jaar samen was en een zoon heeft. Daarvoor was hij getrouwd met Marie, met wie hij twee zoons heeft. Bruni had affaires met Mick Jagger en Eric Clapton en heeft een 5-jarige zoon met ex-man Raphaël Enthoven.

Dat de hele wereld meegeniet van het liefdesleven van Sarkozy, ziet hij als een vooruitgang. Hij zei af te willen van de Frans traditie dat de leiders van het land hun liefdesleven geheim houden voor het volk. Zonder de naam van Mitterrand uit te spreken, noemde Sarkozy een 'andere president', die in het presidentiële vliegtuig naar Egypte vloog met zijn schaduwgezin. "Carla en ik hebben besloten niet te liegen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen