Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lucia de B. op de planken

Shownieuws

Theatergroep Toetssteen speelt vanaf begin februari de voorstelling 'Lucy', over de vermeende seriemoordenaar Lucia B. Het stuk gaat op 7 februari in première.

De zaak rond Lucia B. beheerst niet alleen de media, ook de theaterwereld is geboeid door de veroordeelde Haagse verpleegkundige. Theatergroep Toetssteen speelt vanaf begin februari de voorstelling 'Lucy', waarin haar leven en de subjectieve kanten van de Nederlandse rechtspraak aan bod komen.

Het stuk, dat op 7 februari in première gaat in de Amsterdamse Engelenbak, is gebaseerd op het pas verschenen boek 'Lucia de B., reconstructie van een gerechtelijke dwaling' van Ton Derksen. De productie wordt geregisseerd door Floor Maas.

Lucia de B. werd in 2004 tot levenslang veroordeeld wegens zeven moorden en drie pogingen daartoe. Hoewel ze alle moorden heeft ontkend, is ze ook in hoger beroep schuldig bevonden. Verzoeken van deskundigen en wetenschappers om de strafzaak te herzien zijn tot dusverre verworpen.

Staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak verwierp vorige maand nog een verzoek van de advocaat van Lucia de B. om vrijlating van zijn cliënte, wegens een nader onderzoek naar aspecten van het strafrechtelijk onderzoek. Zo'n honderd mensen hielden zaterdagavond bij de gevangenis in het Utrechtse Nieuwersluis een lichtjestocht voor de 47-jarige vrouw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen