Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Awardshow Golden Globes afgelast

Shownieuws

Geen emotionele speeches en galajurken dit jaar bij de Golden Globes. Het populaire awardgala is afgelast wegens de aanhoudende staking van scriptschrijvers.

(Novum/AP) - Geen emotionele speeches en galajurken dit jaar bij de Golden Globes. Het populaire prijzengala is afgelast wegens de aanhoudende staking van scriptschrijvers in Hollywood. Dat heeft de Hollywood Foreign Press Association, die de uitreiking organiseert, maandag bekendgemaakt.

In plaats van de gebruikelijke feestelijke uitreiking wordt zondag nu slechts een persconferentie gehouden. Vorige week maakte het Screen Actors Guild, dat het merendeel van de Hollywood-acteurs vertegenwoordigt, al bekend dat zijn leden zich solidair verklaren met de schrijvers. De vakbond kondigde aan dat de acteurs niet zouden komen opdagen om een prijs in ontvangst te nemen of uit te delen.

De staking van de scenarioschrijvers startte begin november. Veel televisieseries liggen nog stil door de onenigheid tussen schrijvers en producenten. Ook grote talkshows hadden te kampen met de stakingen. De scenaristen vinden dat ze te weinig krijgen van het geld dat wordt verdiend met dvd's en de verkoop via internet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen