Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arie Boomsma gelooft niet in seks zonder liefde

Shownieuws

Arie Boomsma gelooft niet in seks zonder liefde. "Als ik seks met iemand heb, dan moet dat zijn met iemand met wie ik echt iets heb", vertelt de EO-presentator.

Geen seks zonder liefde voor Arie Boomsma. "Ik heb altijd gedacht dat als ik seks met iemand heb, dan moet dat zijn met iemand met wie ik echt iets heb", vertelt de presentator maandag tijdens de nieuwjaarspresentatie van de Evangelische Omroep. "Ik heb maar met één meisje seks gehad en dat is mijn partner op dit moment."

Vanaf dinsdag presenteert Boomsma wekelijks het tv-programma '40 Dagen zonder seks'. Voor het programma beloven zeven jongeren om zich veertig dagen te onthouden. "Dat betekent ook geen zelfbevrediging en geen porno kijken", voegt hij eraan toe.

Zelf heeft de 33-jarige EO-presentator het ook weleens langere tijd zonder seks moeten stellen. "Ik heb al tien jaar een relatie en dat is een jaar uitgeweest. In dat jaar is dat dus voorgekomen", vertelt hij openhartig. "Leven zonder seks blijft altijd moeilijk. Een mens is een seksueel wezen, je denkt eraan en je lichaam gaat er ook behoefte aan hebben."

Niet alle deelnemers slagen voor de test. "Een jongen zei op de eerste dag dat hij een meisje wel leuk vond en dat hij de veertig dagen zou gebruiken om haar beter te leren kennen", vertelt Arie. "'s Avonds ligt hij na een of ander hockeyfeest met een wildvreemde in bed. Daar praten we dan over."

Boomsma heeft een duidelijk doel voor ogen met het programma. "Seks komt beter tot zijn recht als het is gekoppeld aan liefde, trouw en intimiteit", vindt hij. "We laten met het programma jongeren nadenken over seks en liefde en hoe mooi seks kan zijn. Ik vind het belangrijk dat daar op een open manier over wordt gepraat."

Wat Boomsma heeft verrast is de hardheid waarmee jongeren over seks denken. "Mensen kiezen er bewust voor om elkaar niet te leren kennen", vertelt hij. "Mensen zeggen gewoon: ik wil geen gesprek met je, ik wil niet weten wie je bent als mens. Het is seks en dan wegwezen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen