Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Saudi's weren nieuwe vlam Sarkozy

Shownieuws

Saudi-Arabië heeft de Franse president Nicolas Sarkozy maandag verzocht om zijn nieuwe vlam Carla Bruni thuis te laten. Volgende week bezoekt hij het land.

(Novum/AP) - Saudi-Arabië heeft de Franse president Nicolas Sarkozy maandag verzocht om zijn nieuwe vlam Carla Bruni thuis te laten als hij volgende week dit conservatieve islamitische koninkrijk bezoekt.

Sarkozy, die in oktober scheidde van zijn vrouw Cécilia, maakt geen geheim van zijn relatie met de Frans-Italiaanse zangeres. Onlangs werden de tortelduifjes gespot in Egypte en afgelopen weekeind nog in Jordanië, waar zij de historische stad Petra bezochten. Dat het ongehuwde stel in Egypte een hotelkamer deelde, schoot sommige moslims echter in het verkeerde keelgat.

Een Saudische diplomaat heeft Sarkozy nu verzocht om het voormalig supermodel vanwege 'religieuze redenen' niet mee te laten komen. Volgens een strikte interpretatie van de islam is het ongehuwde stellen namelijk niet toegestaan om zich alleen met de ander in één ruimte te bevinden. Het kantoor van de president liet weten dat de samenstelling van de delegatie nog niet definitief was.

De Franse krant Le Journal du Dimanche meldde zondag dat een huwelijk tussen Sarkozy en Bruni niet lang meer op zich zal laten wachten. Verschillende anonieme bronnen hebben onthuld dat het huwelijk op 8 of 9 februari zou moeten plaatsvinden, schreef de krant. De 52-jarige Sarkozy verraste zijn 39-jarige vriendin naar verluidt vorige maand al met een verlovingsring met een hartvormige roze diamant.

Nicolas en Cécilia Sarkozy waren elf jaar getrouwd. Ze hebben een zoon, Louis (10). Daarvoor was hij getrouwd met Marie. Met haar kreeg Sarkozy twee zoons, Pierre (22) en Jean (20). Carla Bruni heeft affaires gehad met onder anderen Mick Jagger, Eric Clapton, Donald Trump en Kevin Costner. Ze heeft een zoon, Aurelien (5), die ze kreeg met haar ex-vriend Raphaël Enthoven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen