Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Speelfilm 'Bloedbroeders' gaat internationaal

Shownieuws

Speelfilm 'Bloedbroeders', gaat internationaal. De Nederlandse productie wordt in februari tijdens het Filmfestival van Berlijn internationaal gepresenteerd.

De speelfilm 'Bloedbroeders', gaat internationaal. De psychologische thriller, die vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen draait, is verkocht aan een Zweeds distributiebedrijf. Dat maakten de producenten van de film maandag bekend.

Non Stop Films, zoals het bedrijf heet, heeft grote plannen met de Nederlandse productie. Zo gaat de onderneming de film in februari wereldwijd presenteren op het 58e Internationale Filmfestival van Berlijn.

Het verhaal van 'Bloedbroeders' is geïnspireerd op de Baarnse moordzaak uit 1960. De 16-jarige Simon, gespeeld door Matthijs van de Sande Bakhuyzen, heeft er alles voor over om bij de wereld van de steenrijke broertjes Van Riebeeck te horen. Zo komt hij vaak over de vloer op het kapitale landgoed waar de broertjes luieren, tennissen en op platen dansen met mooie vrouwen. Door samen met hen een moord te plegen, hoopt hij dat ze vrienden voor het leven worden.

Eerder verkocht het filmdistributiebedrijf Nederlandse films als 'Shouf shouf habibi' en 'De dominee' in het buitenland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen