Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Will Smith blijft de baas in de bioscoop

Shownieuws

Will Smith staat voor de derde achtereenvolgende week bovenaan de Nederlandse box office met 'I am legend'. De film bracht dit weekeinde ruim zes ton.

(Novum/AP) - Will Smith staat voor de derde achtereenvolgende week bovenaan de Nederlandse box office met 'I am legend'. De film was goed voor ruim zes ton. In totaal heeft de productie, waarin de mensheid ten onder gaat aan een besmettelijk virus, in Nederland ruim 3,2 miljoen euro opgebracht.

De hele top drie bleef ongewijzigd. Animatiefilm 'Bee movie' behoudt de tweede plaats en 'Moordwijven', de nieuwste film van Dick Maas, staat op drie. De film over drie miljonairsvrouwen die een overspelige echtgenoot willen omleggen doet het goed: in de drie weken sinds de release is ruim 1,8 miljoen euro binnengehaald. Filmhit 'Alles is liefde' zakte dit weekeinde van de vijfde naar de zevende plaats in de bioscooplijst, maar staat na dertien weken nog steeds in de top tien.

In de Verenigde Staten wordt de box office gedomineerd door Nicolas Cage en zijn 'National treasure: book of secrets'. De film staat al drie weken bovenaan de lijst en haalde dit weekeinde nog eens 13,7 miljoen euro op. 'I am legend' doet het ook in de VS goed, met een tweede plekje in de lijst en een omzet van elf miljoen euro. De top drie wordt afgesloten met 'Juno', een komedie over een ongeplande zwangerschap.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen