Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'There will be blood' favoriet bij filmcritici

Shownieuws

'There will be blood' is door Amerikaanse filmcritici benoemd tot beste film. Hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis werd beste acteur en ook de regie werd beloond.

De epische dramafilm 'There will be blood' is de grote winnaar geworden bij de National Society of Film Critics Awards, waarin 61 filmcritici van belangrijke Amerikaanse kranten, bladen en websites verenigd zijn. De film werd uitgeroepen tot film van het jaar. Hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis kreeg daarnaast de prijs voor beste acteur en Paul Thomas Anderson voor beste regie.

'There will be blood' werd door de critici omschreven als 'meedogenloos' en 'moedig'. De productie gaat over een zakenman (Day-Lewis) die aan het begin van de twintigste eeuw bevangen wordt door hebzucht en er alles aan doet om rijk te worden in de olie. De film is in de categorie 'beste drama' genomineerd voor een Golden Globe en wordt ook al getipt voor de Oscars. Vanaf volgende maand is 'There will be blood' te zien in de Nederlandse bioscopen.

Andere acteurs en films die bejubeld zijn door de filmcritici zijn Julie Andrews (beste actrice voor 'Away from her'), Casey Affleck (beste mannelijke bijrol voor 'The assassination of Jesse James) en Cate Blanchett ( beste vrouwelijke bijrol voor haar weergave van Bob Dylan in 'I'm not there'). De prijs voor beste buitenlandse film ging naar het Roemeense 'Four months, three weeks and two days'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen