Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Huwelijk met Dodi was niet aan de orde voor Diana'

Shownieuws

Prinses Diana kon een huwelijk met Dodi al Fayed net zo goed gebruiken 'als uitslag op haar gezicht'. Dat zou ze enkele dagen voor haar dood hebben gezegd.

(Novum/AP) - Prinses Diana kon een huwelijk met Dodi al Fayed net zo goed gebruiken 'als uitslag op haar gezicht'. Dat zei ze enkele dagen voor haar overlijden tegen haar goede vriendin Annabel Goldsmith, die dit althans maandag getuigde in de rechtszaal in Londen. Daar loopt een nieuw gerechtelijk onderzoek naar het auto-ongeluk dat Diana en Dodi in 1997 fataal werd.

De 73-jarige Goldsmith zei dat ze die woorden nooit zou vergeten, omdat ze de laatste waren die Diana tegen haar sprak.

De getuigenis van Goldsmith druist in tegen de complottheorie van de vader van Dodi, Mohammed al Fayed, die op het gerechtelijk onderzoek had aangedrongen. Hij is ervan overtuigd dat het stel slachtoffer is van een samenzwering van prins Philip en zijn echtgenote koningin Elizabeth II. Zij zouden kost wat kost willen voorkomen dat de ex-vrouw van hun zoon en kroonprins Charles zou trouwen met een moslim.

Volgens vader Al Fayed stonden de twee geliefden op het punt hun verloving wereldkundig te maken toen ze met hun chauffeur omkwamen bij het auto-ongeluk in een tunnel in Parijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen