Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Recordopening voor nieuwe film Will Smith

Shownieuws

'I am legend' heeft dit weekeinde in Amerika 52,7 miljoen euro opgehaald. Daarmee breekt de film het record voor het beste openingsweekeinde in december.

(Novum/AP) - 'I am legend', de nieuwe film met Will Smith, heeft dit weekeinde in de Verenigde Staten 52,7 miljoen euro (76,5 miljoen dollar) opgehaald. Daarmee staat de film niet alleen op de eerste plaats van de Amerikaanse box office, maar breekt het ook het record voor het beste openingsweekeinde van een film in december.

Dit record stond op naam van de 'The lord of the rings: the return of the king', dat in 2003 een omzet van 72,6 miljoen dollar binnenhaalde in het eerste weekeinde dat de film draaide.

De film 'Alvin and the Chipmunks', gebaseerd op de gelijknamige tekenfilmserie uit de jaren tachtig, kwam na 'I am legend' binnen op de tweede plaats van de box office, met een omzet van 21 miljoen euro (45 miljoen dollar). De nummer één van vorige week, 'The golden compass', daalde daarmee naar de derde plek meteen omzet van 6,2 miljoen euro (9 miljoen dollar).

In Nederland staat de fantasy-thriller nog wel op de eerste plaats van de lijst films met de hoogste omzet. De film, over een jong meisje dat haar beste vriend in een ander universum moet redden, bracht deze week ruim 291 duizend euro op. Op de tweede plek staat 'Alles is liefde' met een omzet van ruim 271 duizend euro. De animatiefilm van 'Bee movie' kwam met een omzet van bijna 259 duizend euro binnen op de derde plek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen