Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Solidaire Hollywood-sterren mijden Golden Globes

Shownieuws

De Golden Globes zou wel eens een lege bedoening kunnen worden. Het merendeel van de genomineerde acteurs zal, solidair met de stakers, niet komen opdagen.

(Novum/AP) - De uitreiking van de Golden Globes zou wel eens een lege bedoening kunnen worden. Het merendeel van de genomineerde acteurs zal volgende week zondag uit solidariteit met de stakende scenarioschrijvers niet komen opdagen. Dat maakte het Screen Actors Guild vrijdag bekend. Leden van de vakbond komen geen prijzen uitdelen of in ontvangst nemen.

NBC, die de awardshow jaarlijks uitzendt, gaat echter door met de voorbereidingen. Volgens een woordvoerder wordt het populaire programma gewoon uitgezonden. De Amerikaanse zender verdient aan het prijzengala miljoenen dollars aan reclameopbrengsten.

De staking van de ontevreden schrijvers begon op 5 november. Vele televisieseries en talkshows liggen stil door de onenigheid tussen schrijvers en producenten. De scenaristen vinden dat ze te weinig krijgen van het geld dat wordt verdiend met dvd's en de verkoop via internet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen