Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zwerver Gouden Kooi hoopt op beter leven

Shownieuws

Zwerver Mike uit De Gouden Kooi hoopt dat zijn nieuw verworven roem hem een beter leven bezorgt. "Ik ben bereid om te werken", vertelt hij aan Novum Nieuws.

Zwerver Mike, die sinds vorige maand in De Gouden Kooi verblijft, hoopt dat zijn nieuw verworven roem hem een beter leven bezorgt. "Als je nog een leuk huisje overhebt of een leuke baan, bel maar naar De Gouden Kooi", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Ik ben bereid om te werken, iets als lassen of metaal collecteren voor de gemeente."

De 38-jarige Amsterdammer kwam samen met zijn hond Dilano in de realitysoap terecht op verzoek van kandidaat Brian, die met vijftien maanden het langste in de villa in Eemnes zit. "Brian had gevraagd een zwerver van de straat te halen om met kerst binnen te komen."

Hoewel Mike al sinds 1993 op straat leeft, zou hij voor geen goud willen ruilen met de vijf 'miljonairs' die nog in het spel zijn. "Je hebt hier wel alles, maar het is toch opgesloten. Ik heb vaker opgesloten gezeten", zegt hij grinnikend. "Het is een mooie villa, maar toch blijft het beperkt. Respect voor Brian dat hij het vijftien maanden volhoudt, zestien maanden al bijna, maar ik zou het niet kunnen, echt niet."

Toch heeft Mike geen haast om weer de straat op te gaan. Dat zijn tijdelijke huisgenoten soms met elkaar slaags raken, ziet hij door de vingers. "Het zijn leuke mensen", meent hij. "Oké, ze hebben af en toe wat bonje met elkaar, maar ja, daar kijk je doorheen. Het is gewoon te gek." Wanneer de Amsterdammer het huis verlaat, is nog onduidelijk.

De Gouden Kooi kwam vorig jaar meermaals in opspraak nadat kandidaten Huub, Nena en Nathanael geweld hadden gebruikt. De laatste twee moesten de villa permanent verlaten. Nadat Tien in mei werd opgekocht door RTL verhuisde de show naar RTL 5.

RTL-topman Fons van Westerloo beweerde enkele maanden later dat het dagelijkse programma eind 2007 van de buis zou worden gehaald. In november bevestigde RTL dat er inderdaad een einde komt aan De Gouden Kooi, maar dat nog onbekend is wanneer de stekker uit de show wordt getrokken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen