Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radiohead verkoopt ook over de toonbank

Shownieuws

Het nieuwe album van Radiohead, 'In rainbows', komt maandag in de Mega Album Top 100 binnen op acht. Op een staat Paul de Leeuw met 'Symphonica in rosso'.

Het nieuwe album van Radiohead, 'In rainbows', komt maandag in de Nederlandse Mega Album Top 100 binnen op acht. De plaat verkoopt dus prima, hoewel hij al sinds 10 oktober is te downloaden via de website van de band. Paul de Leeuw behoudt voor de vijfde achtereenvolgende week de koppositie met zijn 'Symphonica in rosso 2007'.

Op de website van Radiohead konden mensen een willekeurig bedrag neertellen voor het album, met als gevolg dat 62 procent helemaal niets betaalde. Muziekliefhebbers die wel wilden betalen, hadden niet meer dan gemiddeld vier euro voor 'In rainbows' over. De band zelf trekt deze cijfers van internetonderzoeksgroep ComScore overigens in twijfel.

Intussen lijkt platenlabel Parlophone alles uit de kast te halen om aan de Britse popgroep verdienen. Zo is 'In rainbows' uiteindelijk toch op reguliere wijze uitgebracht, hoewel Radiohead dat aanvankelijk niet van plan was. Verder brengt de maatschappij een luxe cd-box uit met de eerste zes studioalbums van de band en een usb-stick met dezelfde inhoud.

In de Nederlandse albumlijst staat Amy Winehouse volgende week op de tweede plaats met 'Back to black' en Anouk op drie ('Who's your momma'). Ook in de singlelijst is de eerste plaats opnieuw voor dezelfde artiest: Rihanna met 'Don't stop the music'. Timbaland presents One Republic staat op twee met 'Apologize' en Mariah Carey op drie met 'All I want for Christmas is you'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen