Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chris Zegers ziet Dakar-droom in duigen vallen

Shownieuws

Zijn droom om mee te rijden in de befaamde Dakar Rally is voor Chris Zegers in duigen gevallen. De rally is uit veiligheidsoverwegingen afgelast.

Zijn droom om mee te rijden in de befaamde Dakar Rally is voor Chris Zegers in duigen gevallen. De rally is uit veiligheidsoverwegingen afgelast, uit angst voor een mogelijke terroristische aanslag in Mauritanië, zo werd vrijdag bekendgemaakt. De acteur zou van Lissabon naar Dakar racen als navigator in een auto met Chris Leyds van het Nederlandse team Dakar Sport.

De race, die zaterdag van start zou gaan, is berucht om het grote risico op fatale ongelukken. Vele Dakar-deelnemers zijn omgekomen sinds de eerste editie van de race in 1979. Zegers maakte zich om die gevaren niet druk. "Ik denk dat als je bang bent en met angst de woestijn ingaat, dat je dan problemen creëert en het ongeluk over je af gaat roepen", zei hij vorig jaar tegen Novum Nieuws.

Als kind kon hij het racen al niet laten. "Op mijn elfde heb ik mijn eerste Renault 4 om een boom heen gekruld", zei hij grinnikend. "Ik ben er van jongs af aan altijd mee bezig geweest."

De 36-jarige Zegers werd bij het grote publiek bekend door zijn rol in de televisiesoap Onderweg naar Morgen. Momenteel is hij te zien in het reisprogramma RTL Travel: Adrenaline.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen