Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Georgina Verbaan is een geboren mol

Shownieuws

Al in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol valt de verdenking meermaals op Georgina Verbaan. "Ik ben gewoon sowieso verdacht."

Al in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol valt de verdenking meermaals op Georgina Verbaan. "Ik ben gewoon sowieso verdacht, altijd, van alles", zegt ze glunderend. "Als ik de politie zie, voel ik me ook altijd al een verdachte. Ik heb altijd het idee dat ik moet rennen, maar dat komt omdat ik vroeger altijd zo stout was."

De 28-jarige actrice is een van de tien BN'ers die het tegen elkaar opnemen in de achtste editie van het populaire televisiespel, dat vanaf donderdag te zien is bij de Avro. Onder anderen presentatrice Nicolette Kluijver, acteur Edo Brunner en Zoop-ster Patrick Martens, een goede vriend van Verbaan, reisden af naar Mexico, waar de opnamen van de Avro-show plaatsvonden.

Voor Verbaan was het aanbod om aan Wie is de Mol mee te doen een 'dream come true'. "Ik wilde al jaren en ik was echt wel een fan", vertelt ze. Haar voorstelling van het spel verbleekte bij de uiteindelijke ervaring zelf. "Het is veel erger dan je denkt. Het spel gaat 24 uur per dag door. Op een gegeven moment vind je ieder idioot ding verdacht."

Net als in de vorige seizoenen moeten de tien deelnemers verschillende opdrachten uitvoeren. Onder hen bevindt zich één zogenoemde mol, die het spel probeert te saboteren. Aan het einde van elke ronde moeten de kandidaten twintig vragen beantwoorden over de identiteit van de verrader. Degene die de minste goede antwoorden geeft, moet het spel verlaten. In de finale op 6 maart wordt duidelijk wie de mol is en wie er met de geldpot vandoor gaat.

Omdat niemand van hun deelname aan het programma mocht afweten, moesten de kandidaten smoesjes verzinnen voor hun verblijf in Mexico. Voor Verbaan was dat gemakkelijker dan voor de andere kandidaten. "Ik heb niet zo heel veel kennissen en vrienden", vertelt ze lachend. "Zelfs mijn familie spreek ik soms een maand niet. Als ik ineens een maand weg ben, kijkt niemand daar raar van op. Ik ben ook niet zo sociaal, ik neem heel vaak de telefoon niet op." Wie zijn mond voorbijpraat over de avonturen tijdens de opnamen of de identiteit van de Mol, krijgt volgens de Avro een boete van maar liefst 250 duizend euro.

Verbaans vriend Jort Kelder, die onlangs voorgoed de deur van de Quote-redactie achter zich dichttrok, was nauwelijks geïnteresseerd in het avontuur van zijn liefje. "Hij is niet zo'n fan van het programma, hij heeft het niet zo vaak gezien. 'Waar je zin in hebt, met allemaal mensen die je niet kent naar het buitenland op vakantie, met zijn allen in tentjes'. Het leek hem helemaal niets."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen