Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Victoria Koblenko weerstaat watervrees voor Vuurzee

Shownieuws

Victoria Koblenko was dolblij met haar rol in Vuurzee, totdat bleek dat ze voor een scène kopje onder moest. "Ik heb vreselijke watervrees", zegt ze in Gala.

Hoewel Victoria Koblenko dolblij was met haar rol in het tweede seizoen van Vuurzee, verging haar het lachen toen bleek dat ze voor een scène kopje onder moest. "Die laatste draaidag waarop ik moest duiken, is lang uitgesteld omdat ik vreselijke watervrees heb", vertelt de actrice in de glossy Gala.

Het gaat niet bepaald om een kleine fobie. "Ik ben als kind ooit bijna verdronken en dat was zo traumatisch dat ik niet met mijn hoofd onder water durfde", legt ze uit. "Ik heb mezelf flink aangepakt. Eerst ben ik naar de psycholoog geweest, maar dat werkte niet. Uiteindelijk heb ik duiklessen genomen."

Voor het tweede seizoen van de veelgeprezen dramaserie deed de 28-jarige Koblenko wel gevaarlijkere dingen dan watertrappelen. "Ik doe mijn eigen stunts. Ik schiet, er rollen vuurballen achter me aan", stelt ze. "Fantastisch."

Koblenko, die in Oekraïne werd geboren, is dit televisieseizoen niet alleen te zien in de Vara-serie. Voor de VPRO gaat ze het programma Landroof presenteren. Met deze show, die de botsende belangen op het gebied van ruimtelijke ordening aan de kaak stelt, streeft de actrice een serieuzer imago na. "Tijdens GTST werd ik er helemaal ziek van dat ik steeds 'soapie' werd genoemd", stelt de actrice, die al jaren bezig is met haar studie politicologie. "Vervolgens hoorde ik weer: 'O jee, Victoria denkt dat ze heel intelligent is'."

Van die kritiek trekt ze zich niets aan. "Ik wil mijn korte leven graag vullen met dingen waar ik achter sta en programma's maken die gaan over jongeren, politiek en het buitenland", vertelt ze. "Ik besef heel goed dat ik waarschijnlijk heel andere dromen had gehad als ik nog in de Oekraïne had gewoond. Dan was ik waarschijnlijk net als iedereen daar hoog geblondeerd met nepnagels een miljardair aan het versieren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen