Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Kinks plannen reünie

Shownieuws

In navolging van onder meer The Police, Spice Girls en Sex Pistols komen ook The Kinks met een reünietournee. Het is nog niet duidelijk wanneer precies.

In navolging van onder meer The Police, Genesis, Spice Girls, Take That en Sex Pistols komt ook de Britse popgroep The Kinks met een reünietournee. Zanger en gitarist Ray Davies vertelt in de Britse krant Daily Mail dat een hereniging van de band in de planning ligt. Wanneer die plaatsvindt is nog niet duidelijk.

Davies richtte The Kinks in 1963 samen met zijn zingende broer Dave en bassist Peter Quaife op. Drummer Mick Avery vulde de band vervolgens aan. De hoogtijdagen van de band, die hits scoorde met onder meer 'Lola' en 'You Really Got Me', lagen in de jaren zestig. In 1996 ging de formatie uit elkaar.

De bandleden hebben een paar moeilijke jaren achter de rug, waarin Dave Davies een beroerte kreeg en Quaife met nierproblemen kampte. Maar volgens frontman Ray Davies zijn de oude bandleden inmiddels klaar voor een nieuwe start. "Ik sprak Quaife een maand geleden en hij wil heel graag een nieuwe plaat met mij maken", zegt hij. "Met Dave gaat het ook steeds beter en Mick maakt ook nog muziek. Het zou geweldig zijn om samen te kijken wat voor muzikale ideeën we hebben."

Davies, die nog optreedt als soloartiest, voegt toe dat hij het de afgelopen jaren heeft gemist om deel uit te maken van een band. "Je mist het interactieve", legt hij uit. "Met sessiemuzikanten kun je wel een bepaald niveau bereiken, maar niet dezelfde passie."

De tournee valt waarschijnlijk samen met het verschijnen van de verzamelbox 'Retrospective' later dit jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen