Kies je favoriete radiostation

Dossiers

RTL verlengt contract Sylvana Simons niet

Shownieuws

Het vaste contract van Sylvana Simons bij RTL wordt na vier jaar niet verlengd. Ook de contracten van Peter van der Vorst en Sybrand Niessen zijn in gevaar.

Het vaste contract van Sylvana Simons bij RTL wordt na vier jaar niet verlengd. Dat bevestigt een woordvoerder van de omroep donderdag in het AD. Wel kan de Dancing with the Stars-presentatrice nog worden ingezet op projectbasis, onder meer bij het programma Char het Medium, dat zij sinds dit seizoen presenteert.

Hetzelfde lot staat koningshuisdeskundige Peter van der Vorst te wachten, volgens de woordvoerder. Als zijn driejarige contract met RTL in april afloopt, is het waarschijnlijk dat dit niet wordt verlengd. Het panellid van het entertainmentprogramma RTL Boulevard wordt vanaf dat moment per optreden betaald. Ook het contract van Sybrand Niessen, dat over acht maanden afloopt, zou op de tocht staan.

De presentatoren lijken de eerste slachtoffers van de overname van Tien door RTL deze zomer. Met de overname van de zender van John de Mol werd het presentatieteam van RTL flink uitgebreid, onder meer met grote namen als Linda de Mol en Beau van Erven Dorens. Volgens de woordvoerder heeft het niet verlengen van de contracten daar echter niets mee te maken. "We kijken per presentator naar de juiste match. Met de Talpa-deal heeft dat niets van doen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen