Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sean Penn leidt jury in Cannes

Shownieuws

Sean Penn is benoemd tot juryvoorzitter van het filmfestival van Cannes, dat plaatsvindt van 14 tot 25 mei. Hij noemt het festival 'het epicentrum van talent'.

Sean Penn is benoemd tot juryvoorzitter van het filmfestival van Cannes. Dat meldt filmvakblad Variety. Het prestigieuze festival aan de Franse Rivièra gaat dit jaar van start op 14 mei en wordt op 25 mei traditiegetrouw afgesloten met de uitreiking van de Gouden Palm, de prijs voor de beste film van het jaar.

De 47-jarige Penn zegt erg uit te kijken naar zijn rol als juryvoorzitter. "De laatste jaren neem ik een verjonging waar binnen de cinema, met steeds meer uitgekiende, uitdagende, meeslepende en fantasierijke films van talentvolle filmmakers: een nieuwe generatie die is opgestaan. Het filmfestival van Cannes staat bekend als het epicentrum waar deze filmmakers worden ontdekt."

In 1997 won Penn in Cannes de prijs voor beste acteur voor zijn rol in 'She's so lovely' van Nick Cassavetes. In 2003 won hij een Oscar voor Clint Eastwoods 'Mystic river'. Dit jaar staat hij vooral in de schijnwerpers als regisseur. Zijn film 'Into the wild' kreeg onlangs de meeste nominaties voor de prijzen van de Amerikaanse acteursbond en wordt genoemd als grote kanshebber voor de Oscars.

Vorige week werd bekend dat Penn na elf jaar gaat scheiden van actrice Robin Wright Penn, bekend uit onder meer 'Forrest Gump'. Het stel was elf jaar getrouwd en heeft twee kinderen van 14 en 16.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen