Kies je favoriete radiostation

Dossiers

MC Hammer gaat strijd aan met YouTube

Shownieuws

MC Hammer komt deze maand met DanceJam, een site waarop mensen eigen dansfilmpjes kunnen plaatsen en bekijken. De site moet een concurrent worden van YouTube.

(Novum/AP) - De carrière van MC Hammer zit al jaren in het slop, maar als het aan hem ligt laat een comeback niet lang meer op zich wachten. Stanley Burrell, zoals de voormalige rap-ster eigenlijk heet, wordt internetondernemer. Nog deze maand komt hij met DanceJam, een website waarop gebruikers hun eigen dansfilmpjes kunnen plaatsen.

Met de site wil de 45-jarige Burrell de strijd aanbinden met YouTube, waarop filmpjes van mensen die onder meer hun zangkunsten vertonen voor miljoenen hits zorgen. Als zijn plan aanslaat, zou dat Hammer financieel uit de brand kunnen helpen. Nadat hij halverwege de jaren negentig alles kwijtraakte, en schulden had die opliepen tot bijna tien miljoen euro, kwam hij er financieel nooit meer bovenop.

Hoewel het concept van YouTube immens populair is, kunnen media-experts niet garanderen dat ook DanceJam zal aanslaan. Het lijkt moeilijk jonge mensen van YouTube weg te trekken, waar vorige maand al 1,7 miljoen dansfilmpjes te zien waren.

MC Hammer werd begin jaren negentig een popicoon met de hit 'U can't touch this'. Hij werd een vast gezicht op muziekzender MTV. Zijn beeltenis verscheen op onder meer boterhamtrommeltjes voor kinderen en had hij zelfs een eigen actiepop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen