Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Holland Symfonia brengt eerbetoon aan Bannink

Shownieuws

Holland Symfonia brengt een eerbetoon aan de overleden componist Harry Bannink. Aan 'In de ban van Bannink' doen onder anderen Loes Luca en Henny Vrienten mee.

Het Nederlands Ballet- en Symfonieorkest Holland Symfonia brengt vanaf volgende maand een eerbetoon aan de overleden componist Harry Bannink. Aan het muziekfestijn 'In de ban van Bannink' doen onder anderen Loes Luca, Henny Vrienten, Nynke Laverman en Frans van Deursen mee. Bannink, die in 1999 overleed, componeerde onder meer 'Ja zuster, nee zuster', 'Freekie' en 'Vluchten kan niet meer'.

Naast deze nummers passeren ook liedjes uit ''t Schaep met de 5 poten', De Stratemakeropzeeshow en diverse musicals van Annie M.G. Schmidt de revue. Maar ook minder bekend werk van Bannink zal worden opgevoerd. De nummers zijn speciaal voor de show door Bob Zimmerman in een nieuw jasje gestoken.

De artiesten zeggen allen een speciale band te hebben met de muziek van de overleden Twentse componist. Zo speelde en zong Loes Luca in Het Klokhuis, Ja zuster, nee zuster en ''t Schaep met de 5 pooten'. Henny Vrienten werkte de laatste jaren van Banninks leven nauw met hem samen aan de cd 'Harry Bannink zingt'.

De première van 'In de ban van Bannink' is op 19 januari in Haarlem. Daarna is de show te zien in Enschede, Alkmaar en in het Amsterdamse Concertgebouw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen