Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Letterman hervat show met Robin Williams

Shownieuws

David Letterman hervat zijn talkshow in de VS woensdag met Robin Williams als gast. De afgelopen weken waren door een staking alleen herhalingen te zien.

(Novum/AP) - Robin Williams is woensdag te gast bij talkshowhost David Letterman als deze zijn show op de Amerikaanse televisie hervat. De verschijning van een Hollywoodster uit de a-categorie zal Letterman hoogstwaarschijnlijk meer kijkers bezorgen dan rivaal Jay Leno, die ook vanaf woensdag weer gaat uitzenden.

Letterman trok met zijn Late Show op CBS de laatste jaren minder kijkers dan de Tonight Show van Leno op NBC. Maar omdat Letterman zijn show hervat mét zijn vaste schrijvers en Leno niet, kan zijn show net zoveel grappen bevatten als voorheen. Ook zal hij gemakkelijker bekende gasten kunnen strikken. Zo heeft Letterman deze week ook Ellen DeGeneres en Ellen Page te gast.

Van beide talkshows waren de afgelopen weken naar aanleiding van een staking van scenaristen alleen herhalingen te zien. Letterman wist een speciale overeenkomst te sluiten met de schrijversbond en kan nu weer van start met zijn vaste schrijvers. Leno besloot weer te gaan uitzenden zonder zijn tekstschrijvers. Hij wilde de rest van zijn werknemers, die werkloos thuis zaten, niet in de kou laten zitten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen