Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rowling sluit achtste Harry Potter-boek niet uit

Shownieuws

J.K. Rowling sluit niet uit dat er ooit nog een achtste boek in de Harry Potter-reeks komt. Maar ze denkt niet dat het binnen de komende tien jaar gebeurt.

J.K. Rowling sluit niet uit dat er ooit nog een achtste boek in de Harry Potter-reeks komt. Maar ze denkt niet dat het binnen de komende tien jaar gaat gebeuren. Dat heeft de schrijfster van de boeken over de tovenaarsleerling vorige week gezegd in een interview met Time. Het Amerikaanse weekblad had haar na Vladimir Poetin en Al Gore als derde geplaatst in de verkiezing van persoon van het jaar.

Afgelopen zomer verscheen het zevende en afsluitende deel van de Harry Potter-reeks 'Harry Potter and the deathly hallows'. Rowling heeft altijd gezegd dat dit het laatste deel zou zijn. Maar ze vertelt in Time dat ze al heel wat 'zwakke momenten; heeft gehad, sinds ze het zevende deel afrondde. "Momenten waarop ik zei: ik ga het gewoon doen, dat achtste boek."

Maar voorlopig wil de 42-jarige auteur zich even op andere dingen richten. Ze is al bezig met twee andere boeken, waaronder een detective voor volwassenen. "Als, en dat is een grote 'als', ik ooit een achtste boek over de tovenaarswereld schrijf, dan vraag ik me af of Harry het centrale personage wordt", zegt ze. "Ik heb het gevoel dat zijn verhaal nu wel is verteld. Maar niets is zeker. Laten we over tien jaar maar weer eens kijken hoe ik er dan over denk."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen