Kies je favoriete radiostation

Dossiers

David Letterman hervat show mèt schrijvers

Shownieuws

David Letterman gaat zijn talkshow hervatten mèt zijn tekstschrijvers. Dat is hij overeengekomen met de schrijversbond. Sinds twee maanden staken scenaristen.

(Novum/AP) - David Letterman gaat zijn talkshow op de Amerikaanse televisie hervatten mèt zijn tekstschrijvers. Het productiebedrijf van Letterman is met de schrijversbond overeengekomen dat zijn tekstschrijvers weer aan het werk kunnen, ondanks dat de staking van scenaristen in Hollywood en New York wordt voortgezet. Woensdag is de Late Show with David Letterman weer op de buis.

Eerder kondigde Jay Leno aan dat hij in het nieuwe jaar weer zou starten met zijn Tonight Show, echter zonder zijn tekstschrijvers. Hij voelde zich schuldig tegenover de honderden niet-schrijvende personeelsleden die werkloos thuis zaten. Ook 'The daily show with Jon Stewart' en 'The Colbert report with Stephen Colbert' maakten bekend zonder schrijvers weer te gaan uitzenden. De show bevatten dan wel minder grappen en richten zich meer op muziek en interviews.

Als gevolg van de actievoerende schrijvers waren de afgelopen twee maanden alleen herhalingen van de talkshows te zien. De scenaristen staken omdat ze een groter aandeel willen van het geld dat wordt verdiend aan de verkoop van dvd's en aan internet. Onderhandelingen met producenten liepen eerder op niets uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen