Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna niet geloofwaardig als weldoener

Shownieuws

Madonna is de minst gerespecteerde weldoener van het afgelopen jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Reuters. Angelina Jolie kon op het meeste respect rekenen.

Madonna is de minst gerespecteerde beroemde weldoener van het afgelopen jaar. Dat blijkt uit een publieksonderzoek van persbureau Reuters. Hoewel de zangeres miljoenen dollars binnensleepte voor projecten in Malawi, kan ze op weinig sympathie rekenen van de stemmers. Die vinden dat ze haar beroemdheid en vermogen heeft misbruikt om de Malawische adoptieregeling te omzeilen.

Madonna adopteerde vorig jaar het Malawische jongetje David Banda. Ondanks dat het Afrikaanse land internationale adopties verbiedt, mochten zij en haar man Guy Ritchie hun nieuwe gezinslid mee terugnemen naar Londen. Nu staat het gezin onder toezicht tot de adoptie is geformaliseerd.

Het publiek heeft wel oog voor de integriteit van Angelina Jolie. Zij voert de lijst aan van de meest gerespecteerde weldoeners van 2007. Volgens de stemmers is de 32-jarige actrice niet uit op aandacht en goedkeuring, maar verricht ze haar goede daden vanuit haar hart.

Ook Jolie is adoptiemoeder, en wel van drie kinderen: Maddox uit Cambodja, Zahara uit Ethiopië en Pax Thien uit Vietnam. Ook kreeg ze met levenspartner Brad Pitt een dochtertje: Shiloh. Volgens de kiezers wist zij de adopties rond te krijgen zonder ook maar enige weerstand op te roepen.

U2-zanger Bono, aartsbisschop Desmond Tutu en Microsoft-oprichter Bill Gates kunnen eveneens rekenen op waardering van de stemmers. Ook zij steunen projecten in Afrika. Anderen beroemdheden in de lijst zijn Mia Farrow, Brad Pitt, Bill Clinton. Kofi Annan en koningin Rania van Jordanië.

Paris Hilton eindigde achter Madonna in de lijst van filantropen die geen respect afdwingen. Daarna volgen Oprah Winfrey, opnieuw Bono en dan Bob Geldof. Hoezeer zij zich ook inzetten voor goede doelen, volgens de stemmers is het hen naar het hoofd gestegen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen