Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Winehouse voor Noorse rechter

Shownieuws

Amy Winehouse moet zich persoonlijk voor een Noorse rechter verantwoorden als ze wil dat een boete tegen haar vervalt. Dat zou de normale gang van zaken zijn.

(Novum/AP) - Amy Winehouse moet zich voor een Noorse rechter verantwoorden als ze wil dat een boete wegens marihuanabezit tegen haar vervalt. "Als iemand in beroep gaat tegen een veroordeling moet men in de regel persoonlijk voor de rechter verschijnen", zo vertelt een woordvoerder van de politie van Bergen. "Dat is de gebruikelijke gang van zaken, dus het is geen verrassing."

De 24-jarige Winehouse en haar 25-jarige man Blake Fielder-Civil werden twee maanden geleden in Noorwegen gearresteerd wegens illegaal drugsbezit. Nadat beiden een boete van 975 euro hadden betaald, werden ze weer vrijgelaten.

De Britse zangeres ging in beroep tegen de boete omdat de politie fouten zou hebben gemaakt tijdens de arrestatie. Zo zou Winehouse niet hebben begrepen dat, onder de Noorse wetgeving, het betalen van een boete gelijk staat aan het bekennen van schuld. Dat kan ernstige consequenties hebben wanneer de Britse zangeres de Verenigde Staten in zou willen. De met verslaving kampende zangeres zou daarnaast zijn verhoord zonder de aanwezigheid van een tolk en advocaat.

De politie ontkent de aantijgingen van de zangeres. Volgens een woordvoerder van de politie is Winehouse ondervraagd door een Engelssprekende politieagent die de aanklacht voor haar vertaalde. De agent zou de consequenties van het betalen van een boete aan haar hebben uitgelegd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen